Statistici
Total membri : 257
Total grupuri : 1
Total discuţii : 7
Total albume : 74
Total fotografii : 7086
Total filme : 15
Total anunţuri : 42
Total activităţi : 6429
Total notite : 21
Total masculin : 0
Total feminin : 0
Total nespecificat : 257

Utilizatori activi

0 utilizatori şi 102 musafiri activi

Statistici pagina


Vizite azi:15
Vizite ieri:24
Vizite luna in curs:427
Vizite luna trecuta:741
Vizite an in curs:7160
Vizite anul trecut:9718
Total vizite:43708
Maxim/zi:139
Ziua cu maxim de vizite:2016-11-18
Maxim/luna:1101
Luna cu maxim de vizite:2014-03
De la data de:2011-03-16
RRCIMG6351


CRONICA SCRISA A INTILNIRII

TIRGOVISTE 2017  de RADU DRAGUS

Accesati link-ul INTILNIRE TIRGOVISTE

2017

 
RADU D DRAGUS


A FOST SI COMARNIC 2017

scrisa de RADU DRAGUS

Accesati link-ul INTILNIRE IF COMARNIC 2017
 
Diverse 3


O NOUA CARTE DE SENZATIE !

Accesati link-ul  DIVERSE RADU DRAGUS
 
RRAndi Dulipovici


ANDI DULIPOVICI

  Dragi colegi ,Pina acum am prezentat pe website-ul nostru unele realizari profesionale de prestigiu a colegilor nostri sau talente reale in ale poeziei ,memoralisticii si a jurnalelor de calatorie.Astazi avem prilejul sa descoperim un real talent sportiv din rindul colegilor nostri .Este vorba de performanta colegului nostru ANDI DULIPOVICI care a participat la cursa de semimarathon de la MONTREAL -CANADA organizata de prestigioasa firma de concursuri sportive Rock and Roll OASIS in data de 25 sept 2016 .Il felicitam pe eroul nostru si ii dorim multe participari la aceste curse si de ce nu o participare la o cursa intreaga de marathon.Redam mai jos relatarea extraordinarei curse, facute chiar de catre ANDI!

25sept 2016

Start1-Montreal16

In primul rand sa stiti ca am participat si am terminat demi-marathonul. Cu parere de rau a trebuit sa recunosc ca nu mai sunt in stare sa termin in 6 ore marathonul. Altadata ar fi fost relativ usor, dar am intarziat cu cca 30 de ani. Dupa cele 6 ore se da drumul la circulatie si te ia cu autobuzul sau alergi printre oameni fara cronometraj (neoficial). Astept de la organizatori poza de la final cu medalia de finissant pe am facut-o dar inca n-am primit-o. Asta este mai sugestiva. Am terminat in mai putin de 3 ore si mi se pare ca nu am rezerva necesara pentru inca 21 de km.
Evenimentul este organizat de o companie americana din California: Rock and Roll. Mai organizeaza in multe alte locuri: Berlin, Lisabona, cel mai cunoscut este cel de la New-York. Nu este cea care-l organizeaza pe cel din Boston. Ii spun eveniment pentru ca au loc mai multe curse; 5 km, 10 km, 21.1 km. 42.2 km. Pentru cei mici (de la 3 ani in sus) 1 km. La 3 ani alearga si parintii alaturi, ca altfel astia ar alerga in toate directiile. Varsta maxima nu e limitata. Sau este, dar de Dumnezeu. Pe parcurs tot soiul de racoritoare, apa si in in citeva locuri orchestre cu muzica. Toate foarte binevenite pentru alergatori.
 
La anul se va desfasura pe 2 zile din cauza numarului mare de participanti Deja au inceput inscrierile. Anul asta au fost peste 35000 de inscrieri, cele mai multe la demi marathon: 20.000. La marathon s-au inscris peste 5000 dar nu m-am uitat cati au terminat. La demi-marathon au terminat peste 16.000 (timpul de abandon e mult mai larg 3h 45 de min). Plecarea se da pe valurii (sau serii), cei mai buni in seriile fruntase sa nu se impiedice de ceilalti. Eu am fost repartizat in ultimul val, 15 scrie si pe tricou. Pentru exemplificare vezi startul la valul (sau corral) cu numarul 15. Eu eram undeva departe ca nu m-am inghesuit, dar cronometrajul incepe la acelasi moment pentru toti cei din valul 15. Exista clasamente pe sex, pe categori de varsta si unul general.
Poti face orice schimbari doresti (cursa sau corral) pana cu o zi inainte, dar nu stiu in cazul asta cum te mai inregistreaza. Vezi in poza numerele celor inscrisi la marathon sunt cu rosu. Al meu pentru demi-marathon este cu verde. Galben pentru cei pe distante mai scurte. Pe spatele numarului, este un mic circuit care te identifica electronic. Asa poti sa iti vezi timpii si cei intermediari pe Internet. Recapituland cursa, imi dau seam ca dupa ce am urcat dealul Primariei s-a rupt filmul la mine. Nu m-am oprit, dar in minte aveam ca mai urmeaza o panta si mai abrupta, la km 19. Nimic altceva nu mai conta.  Apoi m-am trezit la sosire. Cred ca fata mea din poza spune asta.
Daca vreti si alte amanunte vi le dau cu multa placere. Nu prea am talentul descrierilor.

  ANDI DULIPOVICI

 
INTILNIRE 2016 SOIMUS DEVAJURNAL HUNEDOREAN YVONNE FOTACHE


Yvonne 2


IMPREUNA CU CSF-isti SOIMUS DEVA 2016 DE


RADU DRAGUS

RADU D DRAGUS

INTILNIRE 2016 SOIMUS DEVA IN IMAGINI DE

MIHAI GHETIE

POZA AVATAR site


ACCESATI LINK-URILE  JURNAL HUNEDOREAN 2016

CU CSF-istii impreuna la DEVA SOIMUS 2016

INTILNIRE DEVA SOIMUS 2016 IN IMAGINI

 
COMARNIC 2016ACCESATI LINK-UL COMARNIC 2016 INTILNIRE IF
 

dragus viata mea

RADU DRAGUS VIATA MEA

De la bun început vreau să menţionez că de-a lungul vieţii mele am preţuit inteligenţa şi talentul semenilor, evident şi la femei şi la bărbaţi. Deci, cu alte cuvinte, prezenţa acestor oameni n-a putut să-mi producă decât plăcere şi admiraţie. Comunitatea cea mai mare de oameni cu care am contacte mai dese o constituie colegii de facultate, de aceea în unele împrejurări mă voi adresa direct lor, deşi aceste scrieri pot fi citite, în măsura în care interesează, de orice persoană. Legat de colegii de la Facultatea de Electronică, promoţia 1970 şi nu numai, afirm, cum am făcut-o şi altă dată, că eu nu am văzut ingineri electronişti proşti, ceea ce ne poate diferenţia este gradul de inteligenţă. Poate fac această afirmaţie şi în glumă dar să fim serioşi, la Facultatea de Electronică nu venea chiar oricine, cam toţi candidaţii erau în liceu elevi de frunte, mulţi participanţi la olimpiade de matematică sau fizică regionale, la nivel de ţară sau chiar internaţionale. Amintirile care urmează, să le zic un CV extins de-a lungul vieţii mele, sunt interesante în primul rând pentru mine, scrierea lor îmi face o deosebită plăcere, este şi un exerciţiu intelectual. În general un CV se scrie când vrei să fi promovat într-o nouă funcţie, în situaţia actuală noua funcţie care urmează este viaţa de apoi. Acum să nu fiu acuzat cumva că mi-am întocmit un CV prost în ideea de a nu putea accede, cel puţin deocamdată, la noua responsabilitate. Totuşi nu e cazul să ne facem probleme cu accesul în noua (şi ultima) funcţie, lucrurile se cam rezolvă de la sine. Legat de amintirile mele spun ceva interesant, eu aveam de gând să le scriu dar nu-mi fixasem o dată anume. Anul acesta 2016, prin primăvară, colegul nostru de facultate Mihai Gheţie ne propusese să ne scriem CV-urile, dar această propunere nu prea a avut ecou, pe site-ul nostru http://promotia70eltc.nvn.ro/, elaborat de Mihai Gheţie, sunt postate de abia două, trei CV-uri. La această propunere eu m-am gândit că dacă scriu un CV să scriu un CV al vieţii mele, adică aceste memorii. În concluzie pe Mişu Gheţie, în poza de mai jos, îl iau coautor al acestei lucrări, el a dat impulsul mobilizator.
RRDSCN7075

Având în vedere că nu sunt o personalitate publică, interesul cititorilor, chiar şi al celor cunoscuţi, este foarte redus pentru această cărţulie, în concluzie nu-mi fac iluzii că cineva ar citi-o. Totuşi aceste amintiri rămân ca o moştenire sau ca un document de familie pentru urmaşii mei şi se adaugă amintirilor scrise de bunicul meu matern, care sunt şi ele cuprinse aici. Ce atitudine vor lua urmaşii faţă de această scriere îi priveşte personal. Dacă cineva va răsfoi această carte, poate nici n-ar fi nevoie ci doar să citească titlul, şi i-ar veni ideea să-şi scrie şi el/ea propriile memorii, lucrul acesta mi-ar da într-adevăr o satisfacţie.

Pentru lectura intregii carti accesati link-ul VIATA MEA de RADU DIOMID DRAGUS 
PORTRETE
                                                                   DE RADU DRAGUS                                         
  RADU D DRAGUS  PORTRETE REC 

 Colegul nostru Radu Dragus nu se dezminte.Ne incinta din nou cu o lucrare deosebita.Portrete este o evocare incintatoare a portretelor noastre dealungul anilor.

Descarcati accesind link-ul:IE70_Portrete_Album.doc
 
DRAGI COLEGI ,TRAVERSAM O PERIODA DE TURBULENTE INCLUSIV LA NIVEL DE COMUNITATE INGINERI ELECTRONISTI PROMOTIA 1970.COLEGUL NOSTRU RADU DRAGUS SENSIBIL CA INTODEAUNA LA EVENIMENTELE COMUNITATII NOASTRE FACE UN APEL VIBRANT LA UNITATE,INTELEGERE SI ARMONIE ASA CUM SUNT MINUNATELE NOASTRE INTILNIRI


Hora unirii IE70 cu blazon 
Colegul nostru RADU DRAGUS revine cu ecouri de la recenta intilnire de 45 de ani cu POZE CU COLEGI

R ADU DRAGUS rr     Accesati link-ul: POZE CU COLEGI COMENTATE DE RADU DRAGUS
 
Giorgio de la Mar R    GEORGE SCRIMA

Colegul nostru debuteaza pe website-ul nostru cu articolul
     SERGIU CONDREA
Un portret al savantului din tinereţea noastră

Felicitari si ii dorim scrieri multe si incintatoare.
SERGIU CONDREA

Un portret al savantului din tinereţea noastră

 

Motto:

Lumea e un sat global. Mijloacele de comunicaţie, extensii ale puterilor omeneşti, au făcut posibil... the medium is the message.

(Marshall Mc Luhan, Galaxia Gutenberg)

 

Prezentele rânduri nu se vor un LAUDATIO academic. Sunt doar câteva gânduri aşternute pe hârtie ce vor să evoce şi să omagieze atât OMUL cât şi MAGISTRUL sau PROFESORUL.

Cine a fost SERGIU CONDREA? Un nume cu majuscule în comunicaţiile din Romania.

S-a născut la Tulcea, pe malurile Dunării, la început de secol XX. Poate bătrânul Danubius ce leagă atâtea ţări şi capitale, prin curgerea lui, să-l fi ursit să caute mereu noi căi de comunicaţii dintre puncte şi locuri atât de diferite? Cine ştie...?

Iată ce spune memoria colectivă.

Sergiu Gh. Condrea (n. 1900 – 1986) a fost un inginer român, specialist în domeniul telecomunicaţiilor şi profesor la Institutul Politehnic din Bucureşti. A avut cercetări şi invenţii privind comprimarea benzii de frecvenţe a semnalelor de televiziune (1930 – 1935), precum şi contribuţii la analiza şi sinteza reţelelor şi sistemelor utilizate în telefonie, radiofonie şi televiziune.

Printre lucrările elaborate sunt cele referitoare la: Reţele şi sisteme de telecomunicaţii, O introducere în teoria modernă a circuitelor, Bazele multiplexării semnalelor cu diviziune în timp, Teoria informaţiei (în colaborare cu I. Constantinescu şi Edmond Nicolau) ş.a.

După o lungă activitate ca specialist în administraţia P.T.T., cu participare activă la dezvoltarea sistemului de tc. din ţară, înfiinţează în 1953 catedra de Telefonie – Telegrafie în cadrul Institutului Politehnic Bucureşti, contribuind decisiv la structurarea principalelor cursuri şi formarea de specialişti valoroşi în domeniu.

Acestea sunt datele, faptele, urmele existenţiale concrete. Dar OMUL?

Era un savant, un enciclopedist, din aceeaşi categorie cu G. Moisil, S. Marcus, N. Giuvara, Gh. Cartianu şi alţi câţiva aleşi cu har divin. Deşi cartezian prin formaţie, era şi un umanist cu largă deschidere către tineri. Avea un farmec personal cu totul aparte. Mă duceam la cursuri numai ca să-l văd şi să-l aud. Nu ştiu de ce dar l-am asemuit cu Vrăjitorul din Oz, magicianul cu puteri miraculoase, gata întotdeauna să producă o tornadă şi să ne ducă undeva, over the rainbow! Era foarte mândru de originea danubiană, de studiile sale la şcoala de ,,podişti” şi de trainingul de la ,,Ecole Superieure des Poste et Telecommunication" din Paris.

(E vorba aici de Şcoala Naţională de Poduri şi Şosele, funcţională între 1881 – 1920, cea care a devenit Şcoala Politehnică din Bucureşti, din 1948 Institutul Politehnic şi, după Revoluţie, Universitatea Politehnică Bucureşti, aşezământ de elită al şcolii româneşti.)

Am avut şi profesori ,,artişti”, newtonieni, riguroşi, siguri de ei, profesionişti desăvârşiţi, dar profesorul Condrea era, pentru mine cel puţin, un om-spectacol. L-am înţeles mai târziu: nu era PROFESORUL, era SAVANTUL cel care ne vorbea. Pe măsură ce expunea, ideile îi veneau una după alta. Emiterea de idei, comutarea între ele, asocierile de cuvinte se făceau cu o viteză incredibilă, ritmul era ameţitor dar şi productiv. Eram stimulaţi prin dialog să participăm la acel festival al ideilor. Se producea acea stare pe care D.I. Suchianu, un mare critic de film ce i-a fost contemporan, o numea ,,iuţirea de sine”. Un adevărat spectacol, se crea un mental colectiv benefic şi hrănitor pentru noi toţi, cei care-l ascultam vrăjiţi. Mai târziu, studiind inventica şi creativitatea, aveam să-l înţeleg mai bine. Eram într-un brainstorming ,,avant la lettre”.

Încă ceva despre profesori, vorbind de cei autentici, bineînţeles. După Noica, sunt pasibili de acea boala numită ,,blocaj în propriul gând”. Asta înseamnă că, fiind expert într-un anumit domeniu, consideri că o altă abordare ar fi incorectă, redundantă, imposibilă sau futilă. Totalmente fals! A se vedea Tehnica Delphi din creativitate, atunci când ideile noi se emit de profani, ulterior fiind analizate, prelucrate şi valorizate de experţi (apropo, vârsta creativităţii maxime pentru un individ este în jurul vârstei de 12 ani!).

Nu era cazul SAVANTULUI! De fiecare dată unghiurile din care era abordat subiectul erau noi, ceea ce era nou era inserat în materialul de bază, realizându-se o înaintare progresivă în cunoaştere bazată şi pe dialogul permanent cu studenţii. Repet, nu era un profesor în sensul clasic al cuvântului, adică de persoană care transmite cunoştinţe prin metode pedagogice, ci mai mult, un savant care discuta de la egal la egal cu interlocutorii săi. Meritam noi asta? Oricum, încrederea ne onora.

Timpul a trecut. N-am mai ştiut nimic, o vreme, de domnia sa.

L-am întâlnit ultima dată la Tulcea, prin '73 şi ceva. Eram stagiar şi ieşisem la o plimbare pe faleză. Domnia sa mai era cu cineva.

-         Ştiţi, sunt un fost student de-al dumneavoastră...

M-a privit peste ochelarii săi mari cu ramă din baga neagră.

-         Da, da, parcă nu prea veneai la prima oră de curs...

-         Adevărat, dar am ajuns la ...Tulcea.

-         Tinere, de aici am început şi aici m-am întors. Vezi, aşa se închide cercul. Începe şi tu...

De atunci, nu l-am mai văzut.

Nu ştiu cum a plecat. Cred că, atunci când a venit FECIOARA, el i-a spus ca şi Arhimede : ,,noli tangere   circulos meos” gândind atunci, probabil, la un sistem de comunicaţii între cele două lum: cea de sus şi lumea noastră. Cine ştie? E o taină...

În arhivă am găsit un citat definitoriu pentru personalitatea maestrului. Iată-l:

,,Materia, fie ea solidă ca plumbul, lichidă ca apa sau uşoară şi vaporoasă ca aerul, este făurită în intimitatea ei măruntă dintr-o puzderie de stele, nesfârşit de mici, orânduite într-un chip desăvârşit” (Sergiu Condrea în Zodia Ştiinţei,1938).

Am înţeles că era şi un adept - căutător al armoniei universale...

A fost unul dintre MARII ANONIMI, cunoscuţi doar în cercurile ştiinţifice dar necunoscut mulţimilor, unul dintre făuritorii conştiinţei de neam, unul din ILUMINAŢII de care are nevoie fiecare popor pentru a străluci în concertul naţiunilor.

 

Mulţumim, cu dragoste, domnule profesor!

 

 

 

George Scrima

absolvent T.T., 1970

 
R ADU DRAGUS rr
SCRIERI  de RADU DRAGUS 

Colegul nostru a strins intr-un volum 15 din cartile scrise dealungul anilor despre colegii de facultate si intilnirile lor.Ii dorim Maestrului multa sanatate si viata lunga si scrieri cit mai multe si pline de farmec despre noi.
 
Puteti accesa fiecare scriere a volumului separat accesind link-ul aferent

Epigrame si Catrene

IE70_2015_Intalnirea de 45 de ani.Preludiu

IE70_Album_UPB_2015

IE70_Portrete_Album

IE70_Poze comentate_2015

IF70_Colegii mei IF70_Aug.2014

Povesti cu CSF-isti_2013

IF70_Carte_Comarnic_2014.Iulie

IF70 Comarnic Oct.2014_Carte

IF70_Revelion Comarnic_Carte

IF70_Carte_Comarnic 2015

IF70_Intalnire Charles de Gaulle

CSF_Carte_G.Humorului

CSF_Poze Zarnesti 2013_Comentarii

CSF_Ecouri de la Gura Humorului_Carte


 
45 DE ANI DE LA ABSOLVIRE 21SEPT 2015


I 45 Generic Dragi colegi ,Aveti posibilitatea sa urmariti in imagini evenimentele prilejuite de intilnirea de 45 de ani de la absolvirea facultatii a generatiei 1970 din zilele de 21-25 sept 2015.Deasemani puteti lectura Avancronica si Postcronica la acest eveniment facuta de colegul nostru Radu Dragus precum si amintiri hazlii din timpul studentiei ale unor colegi de ai nostri.Pentru aceasta accesati link-ul de mai jos.Nu uitati sa salvati in prealabil pe calculator .Dureaza ceva timp.Vizionare placuta

INTILNIRE 45 DE ANI DE LA ABSOLVIREA FACULTATII ELTC BUC 
 Marele eveniment al anului, Intilnirea de 45 de ani de la absolvirea facultatii,l-a inspirat pe colegul nostru RADU DRAGUS in scrierea unui PRELUDIU legat de acest eveniment.

Accesati link-ul INTILNIREA DE 45 DE ANI PRELUDIU
 
FILME REALIZATE DE CHIREA IULIAN LA INTILNIREA DE LA GURA HUMORULUI 2014

FILME REALIZATE DE CHIREA IUIAN GURA HUMORULUI 2014
 
DRAGI COLEGI SE APROPIE INTILNIREA DE 45 ANI

Colegul nostru RADU DRAGUS  ne introduce in atmosfera intilnirii,Accesati link-ul:

INTILNIRE 45 ANI DE LA ABSOLVIRE
 RADU DRAGUS NE PREZINTA LANSAREA DE CARTE A LUI ELIADE STEFANESCU

ScreenHunter 26 Sep. 14 05.35
Carte Eliade stefanescu

PUTETI AFLA CONTINUTUL CARTII LA PAGINA " CONTRIBUTII "A SITE-ULUI, ARTICOLUL ELIADE STEFANESCU .PENTRU IMAGINI DE LA LANSARE
ACCESATI LINK-UL LANSARE CARTE ELIADE STEFANESCU
 
LUCIA COCULESCU MICLE NE SURPRINDE CU UN NOU ARTICOL

      PODUL DIN SYDNEY,O ALTFEL DE POVESTE


lucia micle coculescu

Pentru lecturare accesati link-ul:PODUL DIN SYDNEY ,O ALTFEL DE POVESTE
 
RADU DRAGUS NU SE DEZMINTE ! IN PRAG DE AN NOU INCA AUDE ECOURILE DE LA GURA HUMORULUIAccesati link-ul pentru lectura volumului ECOURI DE LA GURA HUMORULUI
 
45 DE ANI DE LA INFIINTAREA CATEDREI DE CALCULATOARE  DIN UPB

Invitaţie 


Aflat la ceas aniversar, Departamentul de Calculatoare din Facultatea de Automatică şi Calculatoare, Universitatea Politehnica din Bucureşti, împlineşte  în acest an 45 de ani de la înfiinţare. Pornind cu un număr de 15 cadre didactice şi  200 de studenţi  în anul 1969, Catedra de Calculatoare, actual Departamentul de Calculatoare, se bucură în prezent de un număr de 90 de cadre didactice şi pregăteşte un număr de peste 2000 de studenţi în ciclurile de licenţă, masterat şi doctorat în domeniul Calculatoare şi Tehnologia Informaţiei.

 

Cu această ocazie, îmi revine deosebita onoare de a vă invita să participaţi la evenimentul aniversar care va avea loc vinery, 12 decembrie 2014, la ora 10, în Amfiteatrul Radu Voinea (AN010) al Universităţii Politehnica din Bucureşti (Clădirea Rectoratului)

 

Programul evenimentului cuprinde o întâlnire colegială în prima parte a zilei (10:00-12:00), pauză de cafea (12:00-14:00) şi o masă rotundă având tematica: Viitorul învăţământului de Calculatoare din Romînia (14:00-15:30).

Cu deosebită consideraţie

 

Director Departament

Prof.dr.ing. Nicolae Ţăpuş


CU ACEST PRILEJ COLEGA NOASTRA LUCIA COCULESCU MICLE gr 453 A
lucia micle coculescu

A SCRIS ARTICOLUL DE MAI JOS.

Draga Nicu Tapus,

Multumesc mult pentru invitatie.

 

Am fost surprinsa sa vad cifra 45. Parca nici nu pot cuprinde atatia ani!

Eram studenta la Facultatea  de Electronica si Telecomunicatii cand s-a nascut Catedra de Calculatoare. Eram acolo! Noi studentii fascinati  de noutatea calculatoarelor am fost atrasi  spre ele ca spre un magnet.

La lucrarea de stat am avut conducator  pe Prof. Mircea Petrescu care la momentul sustinerii  publice se afla  in Statele Unite la o perfectionare; toti studentii  dansului am fost “varsati” la Prof. Catuneanu. Tema lucrarii de diploma a fost legata de memorii cu ferite pentru calculatoare. Lucrarea am insotit-o si de o realizare practica.  Bunica mea, vazand cum “tes” memoriile mi-a spus ca pentru a tese nu trebuia nici sa plec din Cluj la Bucuresti si nici sa urmez o cariera tehnica (familia mea extinsa fiind dominata de medici).

Doctoratul in calculatoare&IT   mi l-am facut tot  sub conducerea  Prof. Mircea Petrescu, atacand accesul de la distanta la puterea de calcul, prin diverse tehnologii.  Am zabovit 20 de ani in IT, putini legati de hard si cei mai multi de software de comunicatii.  Din 1991, deci de 23 de ani am trecut in alt segment, cel al electronicii profesionale unde lucrez si azi si unde calculatorul imi este indispensabil.

Acum cand privesc in urma la cei 20 de ani din viata mea profesionala care s-au  impletit cu C&IT-ul, pot spune ca aprope se suprapun cu primii 20 de ani din cei 45 pe care azi ii celebram.

Cred ca in acea vreme generatia mea a contribuit la dezvoltarea deprinderilor romanilor  pentru utilizarea calculatoarelor.  Parte din timp tineam cursuri la CEPECA  pentru a invata specialisti  in alte domenii (chimie, agricultura, economie,…) ce sunt si cum pot sa fie folosite calculatoarele. Au ramas cartile tehnice pe care le-am scris. Se pare ca noi toti am facut un lucru bun  si temeinic daca privim azi generatia copiilor nostri si ai cursantilor de atunci, lucrand in IT pe toate continentele. Dar amintirea de suflet cea mai importanta din perioada aceea  o consider proiectul “Minicomp”. In asteptarea calculatoarelor importate pentru informatizarea de la Casa Poporului (ce presupunea sali pline de calculatoare, ecrane, soft si baze de date amplasate toate in  subsolul –N  al cladirii) , lipsita de activitate, am strans calculatoarele Prae din institut, uitate si nefolosite, am amenajat o sala  pentru copii colegilor si desigur si ai mei deschizand astfel un acces la calculatoare pentru copii. Era o noutate, o premiera si vestea s-a raspandit repede in oras si nu numai. Azi nepotul meu de 8 ani, sta cu propriul iPad si lucreaza de la varsta de 6 ani cu el.  Sunt bucuroasa ca il foloseste in mod firesc, la lectii, ca un instrument. Impactul social al acestui club de calculatore pentru copii a fost nebanuit de mare. La fel si satisfactiile celor care erau in preajma. Viata ne-a aratat ca desi am oferit foarte putin din profesionalismul nostru  de IT-isti, societatea, oamenii ne-au acordat cea mai mare apreciere de pana atunci.    Proiectul in IT de la Casa Poporului, care urma sa fie cel mai important si mare din viata mea  profesionala nu s-a mai realizat nici o data; istoria a hotarat asta.

Azi eu apartin altui segment, electronicii profesionale in care deja am petrecut 23 de ani.  Viata m-a intors la Casa Poporului/Palatul Parlamentului unde in echipa  am realizat  cel mai mare proiect de electronica profesionala din viata mea,  cu sisteme PA: multiple sali de conferinta dotate cu tehnologie de ultima ora si instalate toate cu ocazia unui forum international tinut  la Bucuresti.  

Am fost atenta  insa in toti acesti din urma ani si la IT-isti.  Ma impresioneaza   Bitdefenderul si profesionalismul celor care l-au realizat, produs ce  inconjoara lumea si te face sa fii mandru, ma bucura  ca exista atati romani specialisti  buni care lucreaza in tara si in afara ei dar  ma intristeaza  profund alaturarea   brandului Microsoft cu  frauda,  in care actorii sunt colegi, specialisti intr-o tehnologie atat de avansata.

 

Cum invitatia mi-a ajuns acum cateva zile si programul meu pentru vineri  era deja facut regret ca nu pot participa direct la eveniment,  dar gandul si sufletul meu va vor fi alaturi.

Privind spre viitor, doresc pentru Departamentul  de Calculatoare un drum lin in care sa polarizeze mari companii de C&IT in jurul sau, sa creasca specialisti cat mai  buni  si mai ales sa aibe capacitatea de a emite  strategii de dezvoltare si tactici care sa duca domeniul la un succes  national.

LA MULTI ANI   Departamentului de Calculatoare  si celor care il sustin  zi de zi!

Cu deosebit respect,
Dr.ing. Lucia Coculescu 
<< Început < Anterior 1 2 Următor > Sfârşit >>

Pagina 1 din 2
Copyright © 2010 ELTC - PROMOTIA 1970